Protestantse Gemeente te Dinther c.a.

zo 20 sep 2020  om 10.00 uur
Voorganger: pastor Pieter Molenaar
kerkdienst Vredeszondag
Organist: Harrie Langerhuizen

Taizégebed Abdij van Berne op Vredeszondag 20 september 2020
Op Vredeszondag dit jaar wegens corona geen oecumenische viering, maar gewoon dienst in de eigen kerk om 10.00 uur.
Voorganger: Pastor Pieter Molenaar

Om toch samen met andere geloofsgenoten aandacht te besteden aan Vredeszondag hebben we in de oecumenische werkgroep een alternatief bedacht: Een Taizé gebed in de tuin van de Abdij.
Iedereen hartelijk welkom, maar… wel aanmelden!
taizeberne@gmail.com

“De kerk bestaat niet voor zichzelf maar voor de wereld, om er het zuurdesem van de vrede te zijn.” Het is een citaat van een van de laatste pagina’s van de dikke biografie over frère Roger, stichter van oecumenisch jongerenklooster Taizé in Frankrijk.
Op vredeszondag 20 september om 15 uur staan we stil bij dat ‘zuurdesem van de vrede’ tijdens een Taizéviering in de tuin van de abdij van Berne.

Muzikanten uit allerlei geledingen in de omgeving ondersteunen de viering muzikaal. Als het mogelijk is volgens de RIVM richtlijnen zingen, lezen en vieren we een half uur lang een Taizégebed. Zo kneden we figuurlijk, maar ook letterlijk (!) het deeg dat ons vrede geeft.
Daarna is eenieder uitgenodigd om op gepaste afstand met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van een aantal stellingen. Intussen is het mogelijk om het deeg tot brood te (laten) bakken bij de aanwezige vuurkorven.
We sluiten af met een korte presentatie van het boek: Frère Roger (de stichter van de Taizé gemeenschap en na afloop, rond 16 uur, kan er een biertje gedronken worden bij de brouwerij van Berne Bier.

Aanmelden is verplicht. Graag via taizeberne@gmail.com. Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen en huishoudens waarmee je komt. Hier kun je je evt ook aanmelden wanneer je muzikale medewerking wilt verlenen.
Mochten de ontwikkelingen rondom COVID19 roet in het eten gooien, of bepaalde voorzorgsmaatregelen vragen, houden we je via de mail op de hoogte.
We kijken naar je uit!

datum en tijdstip 27-09-2020 om 10.00 uur